6 רעיונות מקוריים לשילוב קינואה בתפריט היומי

סלט קינואה

קינואה נחשבת לאחד מחומרי הגלם הבריאים והמגוונים ביותר שיש וביכולתה להפוך כל מנה משעממת לעשירה ומעניינת יותר. צמח הקינואה משמש בית לשפע של רכיבים מזינים שכל אחד צריך לשלב בתפריט היומי שלו. לא רק שקינואה קלה לעיכול ואף מסייעת לתהליך העיכול עצמו, בנוסף היא גם קפסולה נפלאה שאוצרת בתוכה חלבונים, רכיבים אנטי דלקתיים ואומגה 3.

שילוב קינואה בתפריט היומי יכול להפחית את שיעור הכולסטרול הרע ולצייד את הגוף שלנו בנוגדי חמצון, שכל כך נחוצים לנו. אבל מה שבאמת יפה בשילוב קינואה בתפריט היומי שלנו זו המודולאריות שלה, שמאפשרת לנו אינספור מנות עם קינואה, כאשר כל מנה שונה לגמרי מחברתה.

הנה כמה דרכים חדשות ומעניינות לשילוב הסופר-פוד קינואה בתפריט השבועי שלנו, משעמם לא יהיה כאן, זה בטוח!

רעיון #1: שלוב קינואה בשייק הפירות (Smoothie) שלכם. אפשר בהחלט לערבב קינואה בכל משקה שרק ניתן להעלות על הדעת. אם אתם נוהגים לשתות שייק בבוקר, אז תוכלו להפוך את השייק להרבה יותר בריא אם רק תוסיפו לו קצת קינואה. זה יעשיר את המשקה שלכם בחלבונים שיטעינו אתכם באנרגיות למשך כל היום.

רעיון #2: תגוונו לעצמכם: החליפו קְוֵקֶר בקינואה. אתם ממהרים? לחוצים בזמן? אין בעיה. החליפו את הקְוֵקֶר שאתם נוהגים להשתמש בו בקינואה. הקינואה מתבשלת מהר יותר וגם היא משתלבת נפלא עם פירות, אגוזים, דגנים ואפילו סירופ מייפל או חלב.

רעיון #3: הוסיפו קינואה לחטיפים שלכם. חטיפי הגרנולה עוזרים לנו להלחם ברעב שמגיע לפתע ולא רבים יודעים זאת, אך אפשר להכין בעצמנו חטיפי בריאות בבית. בחרו את חומרי הגלם המועדפים עליכם: אגוזים, בוטנים, קמח מלא, פירות יבשים, שוקולד צ'יפס והוסיפו כוס אחת של קינואה. כדאי גם להוסיף דבש או ביצים שיהדקו את רכיבי החטיף יחדיו והופה…יש לכם את הגרסה שלכם לחטיף. חתכו לגודל קטן את הרכיבים, ערבבו אותם היטב, עצבו אותם בצורת חטיף, הניחו אותם על מצע הגשה, הניחו להם להתקרר למשך שעה והגישו.

רעיון #4: שבבי קינואה לסלט. זרו שבבי קינואה על סלטים. תוכלו להכין סלט עם מלפפון, פטרוזיליה, שעועית שחורה, עגבניות, בצל, הזליפו קצת שמן זית ומיץ לימון. לבסוף, זרו שבבי קינואה מבושלת על הסלט ויש לכם מנת בריאות משובחת וטעימה.

רעיון #5: החליפו אורז בקינואה. ידעתם שקינואה יכולה לשמש תחליף לאורז? ובכן, היא בהחלט יכולה. אז בפעם הבאה שאתם חושבים לבשל אורז נסו להחליף את האורז הלבן עם קינואה ואם תוסיפו לזה גם את הירקות של העונה – הרי שיש לכם מנת בריאות נפלאה, עם טוויסט.

רעיון #6: הוסיפו קינואה לקינוח או למנה אחרונה. מאפינ'ס, פודינג, פנקייק, עוגיות או עוגות – עם קינואה אפשר להעשיר כל קינוח. כדי לשדרג קינוחים עם קינואה, הכינו את הקינוח/מנה אחרונה על פי המתכון שיש לכם ורק הוסיפו קינואה מבושלת למתכון. בצורה כזו לא רק שתשפרו את הטעם של הקינוח, גם תיהנו ממנה גדושה של חלבונים בפרט ובריאות בכלל. אתם לא תתחרטו על זה, זה בטוח!
בתאבון ולבריאות!

מתכון בסיסי להכנת קינואה – אתר סוגת